Misschien heb je weinig zelfvertrouwen of voel je je alleen of onbegrepen.

Misschien heb je veel verdriet of ben je vaak angstig.

Misschien maak je wel erg pijnlijke of verwarrende dingen mee.

 

Zo’n ervaringen zijn moeilijk te verwerken. Je hoeft ze niet alleen te dragen Bij mij kan je er over praten. Ik help je om ze een plaats in je leven te geven.

Dat noemt men therapie volgen.

 

 

 

Verlies van een belangrijke persoon

«Ik mis mijn oma verschrikkelijk. Ik kan plots verschrikkelijk beginnen wenen, niemand begrijpt me. Ze is al twee jaar dood en het gaat niet over.»

 

Elsie, 12

Een ongeval

«Ik ben twee jaar geleden omver gereden door een vrachtwagen toen ik naar school fietste. Ik heb er nog steeds nachtmerries over. Ik denk dat ik nooit meer durf te fietsen.»

 

Pieter-Jan, 10

Mishandeling

«Ik sta vol blauwe plekken. Ik durf niet mee gaan zwemmen. Ik kan tegen niemand vertellen hoe ik aan die plekken kom. Ik lieg tegen de gymjuf.»

 

Mona, 10

Echtscheiding van je ouders

«Ik denk dat het mijn schuld is. Ik ben ook zo’n lastig kind.»

 

Toby, 10

Ruzie op school of thuis

«Op school vinden ze me allemaal stout. Ik krijg altijd straf van de leraar en mijn klasgenootjes willen niet met me spelen.»

 

Boris, 10 jaar

Misbruik

«Mijn oom woonde een tijdje bij ons in. ‘s Nachts kroop hij bij me in bed. Hij deed allemaal vieze dingen met me. Ik mocht niks tegen mijn ouders vertellen, anders zou hij hen vermoorden.»

 

Jana, 12

Verwaarlozing

«Mijn mama drinkt. Papa is nooit thuis. Mama zegt dat ik niks kan en papa zegt dat hij liever een zoon had gehad. Ik voel me doodongelukkig.»

 

Silke, 9

Pesten

«Ik word al heel mijn leven gepest. Nu zit ik voor de derde keer op een andere school en hier begint het ook al. Ik wil dood.»

 
Luc, 11

Ongewenste zwangerschap

«Mijn ouders worden gek als ik het vertel. Ik weet niet of ik het kindje wil houden. Maar ik twijfel zo. Wat moet ik doen?»

 

Petra, 15